Data protectie

Data protectie

Ratinginstituut Financieel Dienstverleners is een samenwerking aangegaan met DPO Consultancy, marktleider in NL op het gebied van AVG.

Image

Als consultant en leverancier van data aan de financiële sector komen we veel in aanraking met vraagstukken rondom de bescherming van persoonsgegevens. Daarbij hebben wij gemerkt dat sinds de wettelijke invoering in 2018 veel partijen zijn blijven stilstaan, terwijl de risico’s en vereisten wel zijn toegenomen.

Daarom hebben we besloten samen met de specialisten van DPO Consultancy verzekeraars en adviseurs te gaan bijstaan op het gebied van de AVG. Als kenners van de branche doen wij de regie en zij de uitvoering.

DPO-as-a-Service

De Data Privacy consultants van DPO Consultancy zijn gespecialiseerd in het schaalbaar implementeren van AVG-compliance. Met de dienst DPO-as-a-Service wordt invulling gegeven aan het onafhankelijk invullen van deze wettelijke verplichte functie. Veel van de specialisten van DPO Consultancy hebben een achtergrond in de financiële dienstverlening (onder meer) Van Lanschot, ING, NN, waardoor zijn de taal van onze branche spreken. Zie voor meer informatie www.dpoconsultancy.nl.


Image

Nu voor maar € 1.600 een onafhankelijk en professionele privacy en data protectie audit door marktleider DPO Consultancy

Om eventuele hiaten in jouw organisatie op het gebied van privacy en dataprotectie te ontdekken bieden wij in samenwerking met DPO Consultancy, een onafhankelijke en professionele data privacy-audit aan. Daarin wordt grondig getoetst in hoeverre de organisatie aan de eisen van de AVG voldoet. Zo ontdek je alle risico’s binnen jouw organisatie op het gebied van privacy en dataprotectie. Alle bevindingen worden vertaald naar een rapport met duidelijke aandachts- en actiepunten voor de organisatie om mogelijke risico’s af te dekken of te mitigeren.

RiFD biedt je deze waardevolle audit aan tegen een gereduceerd tarief. Normaal kost deze audit € 2.000. Maar jij krijgt nu bij aanmelding via de website van DPO Consultancy, 20% ofwel € 400 korting. Gebruik hiervoor de code ‘rifdprivacy’. De audit kan je hier aanvragen: https://www.dpoconsultancy.com/nl/assessment-audit/.

Hieronder vind je nog wat extra informatie over de inhoud van de audit.

Voor vragen of meer informatie over het aanbod kunt je contact opnemen met Berto de Vos per e-mail: berto@rifd.nl.

Data privacy-audit van DPO Consultancy

Bepaal waar je staat en welke acties je moet nemen

Met de data privacy-audit toetst DPO grondig in welke mate de organisatie aan de eisen van de AVG voldoet. Een gedegen inventarisatie zorgt voor het juiste inzicht en legt ook direct de aandachtspunten bloot. Zo ontdek je de risico’s die je loopt op het gebied van privacy en dataprotectie.

Hoe werkt het?

Naast bestudering van alle aanwezige documentatie worden alle relevante stakeholders geïnterviewd. Alle informatie die hieruit komt, wordt volgens een vaste methodiek getoetst aan de wettelijke vereisten vanuit de AVG en alle andere relevante wet- en regelgeving, zoals de Uitvoeringswet AVG en de Telecommunicatiewet. Alle bevindingen worden vertaald naar duidelijke aandachts- en actiepunten voor de organisatie om mogelijke risico’s te mitigeren.

Wat mag je van DPO verwachten?

DPO Consultancy is de aangewezen partner voor een onafhankelijke en professionele audit. De ervaren privacy experts zijn op de hoogte van alle actuele wet- en regelgeving – nationaal en internationaal – en beheersen alle aspecten van goed privacy en dataprotectie beleid. Bovendien kan DPO alle onderkende risico’s en aandachtspunten classificeren en vertalen naar concrete actiepunten die de organisatie kan uitvoeren om compliance met wet- en regelgeving te verbeteren. Uiteraard legt DPO alle aspecten vast in een professionele rapportage.