INFAS Hypotheekmarkt

INFAS Hypotheekmarkt

Informatiesysteem hypotheekmarkt

Een unieke database met informatie over alle hypotheekadvies bedrijven in NederlandVraag een demo aan via Teams

Ontwikkeld voor de hypotheekmarkt

Vanuit hypotheek aanbieders, hypotheekserviceproviders, ketens en toeleveranciers aan de sector bleek veel behoefte aan een blijvend actueel overzicht van de hypotheekmarkt partijen.

Online en actueel

In de database zitten meer dan 8.000 intermediaire bedrijven. Hiervan mogen op basis van hun AFM vergunning 5.600 kantoren hypothecair advies geven. RiFD heeft 1.900 kantoren in kaart gebracht die op regelmatige basis hypotheekadvies geven. Informatie over al deze kantoren is opgenomen in de database en wordt actueel gehouden.

Segmentatie

De 1.900 hypotheek advies kantoren zijn gesegmenteerd. RiFD onderscheidt 1.100 kantoren die aangesloten zijn bij 20 (hypotheek)franchiseketens. Dit is dus 50% van het totaal aantal hypotheekkantoren. De RegioBank-kantoren zijn hierin meegenomen.

Buiten de ketens zijn er nog eens 550 kantoren die zich presenteren als gespecialiseerd hypotheekadvieskantoor. Daarnaast zijn er nog 250 grote intermediairbedrijven die beschikken over een volwaardige hypotheekadviesafdeling. Tot slot zijn er nog 15 hypotheekserviceproviders, die hun diensten aanbieden aan het intermediair.

Binnen de database kan gefilterd worden op de ketens en de segmenten.

Welke informatie kunt u verwachten

U kunt niet alleen de hypotheekadvies kantoren filteren en sorteren, ook is er per kantoor veel informatie beschikbaar. Deze informatie is afkomstig uit de KvK, AFM, KiFID en van kredietinformatiebureaus.

Hypotheekadvies bedrijven onderdeel van een groep of keten

Door de vele overnames en fusies is het moeilijk vast te stellen tot welke groep een hypotheekadviseur hoort. Daarom heeft RiFD deze partijen aan elkaar gekoppeld, zodat dergelijke verbanden zichtbaar zijn. Zo wordt ook direct inzichtelijk welke hypotheekadviseurs er nog meer in een bepaalde groep zitten. De ‘AM top 100’ is daarbij expliciet zichtbaar gemaakt. Via slimme filters kunnen de verbanden worden gevonden.


Toegang tot de database kost € 3.500 excl. btw per jaar

RiFD werkt met licenties. Maatwerk is mogelijk en wordt apart getarifeerd.


Vraag een demo aan via Teams