INFAS

INFAS

Informatiesysteem Financieel Adviseurs


Een unieke database met alle relevante informatie over alle Financieel Adviseurs in Nederland.


INFAS-hypotheekmarkt

Ontwikkeld in samenwerking met verzekeraars

INFAS is niet alleen interessant voor verzekeraars en serviceproviders, maar ook voor intermediairbedrijven die willen groeien door overnames, overnameadviseurs en toeleveranciers van de financieel adviesmarkt. InFas is ontwikkeld in samenwerking met verzekeraars.

Overzichtelijk en makkelijk online benaderbaar

INFAS is een super handige, overzichtelijke en betaalbare online database met daarin niet alleen alle financieel adviseurs van Nederland, maar ook alle daarbij betrokken personen. Zo zijn er ca. 8.000 kantoren met een AFM vergunning en 18.000 betrokken personen (bestuurders, beleidsbepalers en tekeningsbevoegden) in de database opgenomen. Daarnaast zitten alle aandeelhouders en dochterondernemingen in de database. Dit zijn nog eens 9.000 bedrijven. Daardoor wordt duidelijk en inzichtelijk welke bedrijven en personen bij elkaar horen en welke verbanden er zijn.

Alle financieel adviseurs met alle relevante informatie in één database

Het grote voordeel ten opzichte van andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld Company Info, is dat er per adviseur voor de sector relevante informatie wordt getoond en alle adviseurs overzichtelijk in één database staan. Daardoor kan de gebruiker snel de gewenste adviseur of persoon opzoeken en selecteren.

Uitgebreide selectiemogelijkheden

Er kan bijvoorbeeld op postcode, aantal FTE, vakbekwaamheden en startdatum worden geselecteerd. Ook handig voor verzekeraars en serviceproviders is de aanwezigheid van alle AFM informatie over vergunningen, zodat inzichtelijk is op welke vakgebieden adviseurs mogen adviseren en bemiddelen. Maar er kan nog veel meer.
De geselecteerde adviseurs kunnen weer gemakkelijk worden geëxporteerd naar de eigen ICT-omgeving via een excel-export. En zo eenvoudig worden verspreid onder bijvoorbeeld accountmanagers en verkoop binnendienst.
Naast de standaard selectiemogelijkheden is er maatwerk mogelijk. RiFD kan die selectiemogelijkheden bouwen die de klant wenst. Neem voor de kosten en mogelijkheden van een maatwerk export contact met ons op.

Informatie per adviseur overzichtelijk gerangschikt

Alle gegevens komen uit openbare bronnen. Deze bronnen zijn in principe voor iedereen toegankelijk, maar niet allemaal gratis. RiFD heeft de informatie gekocht en gerangschikt naar de wensen van verzekeraars. Bronnen zijn de KvK, AFM, Kifid en kredietinformatiebureaus. De database wordt maandelijks geactualiseerd.

De informatie over de financieel adviseurs is overzichtelijk verdeeld in zes categorieën:

1. Basisinformatie, zoals statutaire naam, handelsnamen, KvK-nummer, AFM-
nummer, aangesloten instellingen, SBI-code en startdatum KvK.
2. NAW- en contactgegevens, zoals e-mail, tel.nr, postadres en vestigingsadres.
3. Personen: namen en informatie over de bestuurders en de beleidsbepalers.
4. Juridische informatie zoals rechtsvorm, 100% aandeelhouders, 100% dochters,
tekeningsbevoegdheden en 403-verklaringen.
5. Belangrijke financiële informatie, zoals solvabiliteit, current ratio, eigen vermogen, werkkapitaal,
leeftijd bestuurders, aantal FTE en deponeringsdatum.
6. Alle (deel)vergunningen en de vakbekwaamheidsgebieden waarop geadviseerd en bemiddeld mag
worden en of er volmachten zijn.

Voor welke afdelingen van belang?

INFAS is vooral van belang voor de afdelingen Verkoop/Distributie/Accountmanagement, Marketing, Risk/Compliance/Veiligheid en Intermediair Services. RiFD heeft een aantal gebruiksmogelijkheden op een rij gezet.

Licentie database

RiFD werkt met licenties per jaar. Maatwerk is mogelijk en wordt apart getarifeerd.


Vraag een demo aan via Teams