INFAS Overnamemarkt

INFAS Overnamemarkt

Informatiesysteem overnamemarkt

Een unieke database met informatie over clusters van adviesbedrijven ontstaan als gevolg van overnames.Vraag een demo aan via Teams

Overzicht na overnames

Het hoge tempo van overnames – elke week vinden er wel enkele plaats – maakt de markt onoverzichtelijk. Welke bedrijven horen tot welke groep of samenwerkingsverband? Het RiFD heeft dit uitgezocht en overzichtelijk op een rijtje gezet.

Clusters

In een toenemend aantal gevallen vinden overnames plaats in de vorm van aandelenoverdracht. Het overgenomen bedrijf wordt daarmee onderdeel van een groep. We noemen deze groepen clusters. Uit onderzoek van RiFD blijkt dat er thans 147 bedrijven zijn die drie of meer adviesbedrijven (met een AFM-vergunning) in de groep hebben. Deze clusters vertegenwoordigen met 752 bedrijven. Allemaal inzichtelijk via INFAS-Overnamemarkt.

Ook inzicht in investeerders/private equity

Er zijn in Nederland circa tien private-equityfondsen of andere investeringsbedrijven actief in de financiële dienstverlening. Daarnaast zijn er zes verzekeraars die participeren in intermediairbedrijven of deze opkopen. Deze investeerders en verzekeraars zijn de motoren achter de overnamegolf en financieren de overnames. Deze zestien grote investeerders hebben inmiddels 232 bedrijven in hun bezit. Allemaal inzichtelijk via INFAS-Overnamemarkt.

Welke informatie kunt u verwachten

U kunt niet alleen de clusters en investeerders filteren en sorteren, ook is er per kantoor veel informatie beschikbaar. Deze informatie is afkomstig uit de KvK, AFM, KiFID en van kredietinformatiebureaus.

AM Top 100

Het Assurantiemagazin publiceert jaarlijks de AM top 100. Het merendeel van deze bedrijven heeft meerdere kantoren in hun groep zitten. Het RiFD heeft al deze bedrijven in kaart gebracht. In totaal zijn 425 advieskantoren verbonden aan de AM top 100.


Toegang tot de database kost € 3.500 excl. btw per jaar

RiFD werkt met licenties. Maatwerk is mogelijk en wordt apart getarifeerd.


Vraag een demo aan via Teams