TOP 100

TOP 100

De top 100 belangrijkste spelers in de financiële adviessector
De top 100 van belangrijkste spelers in de financiële adviessector verschilt van de AM top 100, omdat het een lijst is van personen en niet van adviesbedrijven. De lijst geeft inzicht in de personen die (mede) bepalend zijn voor de huidige staat en de toekomst van de bedrijfstak. Hun beleidskeuzes wegen zwaar in de sector, kijkend naar de belangen die zij met hun bedrijven en hun (neven)functie(s) vertegenwoordigen.

Hier ziet u alvast de top 5. De volledige lijst is na download van deze Marktflitsen-special te vinden. Foto’s en functie-omschrijving zijn afkomstig van hun LinkedIn-account.


Actueel overzicht

Anderhalf jaar na de eerste publicatie is een nieuw overzicht opgesteld van de honderd meest invloedrijke personen binnen de sector van financieel advies en bemiddeling. De nieuwe intermediaire top 100 is uiterst actueel: fusies en overnames tot 1 juni 2021 zijn erin verwerkt.


DE NIEUWE TOP 5


Image

De opstellers van de lijst, RiFD en Oostdam & Partners, hebben de voorbije 18 maanden verder gesleuteld aan de onderliggende rekensystematiek. Om de lijst nog zuiverder en beter te maken, zijn meer factoren in de telling meegewogen en zijn factoren anders gewogen. Dat geldt bijvoorbeeld voor eigen aandeelhouderschap, nevenfuncties en invloeden van moeder- of investeringsmaatschappijen.

De informatie is primair afkomstig uit de database van RiFD. Die is actueel dankzij directe koppelingen met openbare bronnen als de KvK, AFM en Kifid.