RiFD biedt na uitspraak van het Europese Hof een alternatieve UBO: de UBO bestuurder 

Op basis van gesprekken met onze klanten blijven we onze diensten en databases continue door ontwikkelen. Graag zetten we de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op een rij. 

1. Nieuw INFAS_Volmachtmarkt
Naast onze online databases INFAS_Overnamemarkt en INFAS_Hypotheekmarkt hebben we INFAS_Volmachtmarkt geïntroduceerd. Deze versie van INFAS bevat veel relevante data over de volmachtmarkt. Zoals:

  • wie zijn de assuradeuren in Nederland;
  • wie zijn hun eigen bemiddelaars;
  • van welke verzekeraar is er een volmacht verkregen;
  • wie is lid van de NVGA. 

In vergelijking met de andere Infas databases bevat INFAS_Volmachtmarkt ook de creditratings van zowel de assuradeur als van de eigen bemiddelaar. Voor verzekeraars is dit van belang omdat de rekening-couranten met de volmacht fors kunnen oplopen. Ook de toezichthouders willen hier inzicht in hebben. 

2. Nu ook alle nevenvestigingen in kaart
In INFAS zitten grofweg 8.000 adviseurs. Door de overnamegolf van de laatste jaren zijn er nu veel onderdeel van hetzelfde concern. Deze adviseurs hebben vaak meerdere vestigingen en bezoekadressen. Deze hebben we nu ook in kaart gebracht. In totaal zijn er momenteel 12.500 vestigingen in Nederland. Voor verzekeraars die vaak aanstellingen per vestiging hebben is dit een zeer bruikbare aanvulling. Via filters en selecties is de gevraagde informatie snel inzichtelijk. Ook eigen TP-nummers kunnen worden toegevoegd. Maar ook voor bijvoorbeeld hypotheekketens die kijken naar distributiepunten is dit erg interessant. 

3. Alle UBO-Bestuurders inzichtelijk
Sinds kort heeft RiFD een variant op de UBO (ultimate beneficial owner), namelijk de UBO-Bestuurder geïntroduceerd. De uiteindelijke eigenaar van veel adviseurs is op dit moment niet via de KvK te achterhalen. Dit komt omdat belangen kleiner dan 100% niet zichtbaar zijn bij de KvK. Door er een holding, met bijvoorbeeld een 2% belang, tussen te zetten blijft het gissen wie de eigenaar van welke adviseur is. Welke personen erachter het bestuur van een adviseur zitten is door ons wel achterhaald. En dit zijn in de financieel adviesmarkt vrijwel altijd ook de eigenaren. Op deze wijze draagt RiFD een steentje bij aan de transparantie in de sector. Vooral voor verzekeraars en banken is dit zeer nuttige informatie.
 
4. Aanwezige kennis en lidmaatschappen binnen het concern
Door de vele overnames in de adviessector zijn er veel groepen van adviseurs (concerns) ontstaan. Via een speciaal algoritme heeft RiFD nu ook inzichtelijk of er binnen de groep of concern specifieke kennis of een lidmaatschap aanwezig is. Het gaat bijvoorbeeld om lidmaatschappen van Adfiz, NVGA en VNAB. Maar ook of er FFP-ers, RGA-ers en RPA-ers in de groep zitten en wie dit zijn.
 
5. RiFD data nu ook inzichtelijk via Power BI dashboards
De data van RiFD wordt door veel (grote) partijen, zoals banken en verzekeraars gebruikt in hun eigen dashboards, zodat ze inzichtelijk zijn voor het management. Deze banken en verzekeraars hebben hiervoor specialisten in dienst, zoals data-analisten en dashboard bouwers. Maar ook de kleinere partijen zonder deze specialisten hebben behoefte aan een maatwerk dashboard. RiFD kan hierin nu ook voorzien. Via Power BI zetten we alle beschikbare RiFD data om in interactieve maatwerk dashboards. 
 
Vrijblijvende demo via Teams
Wil je zelf zien hoe het werkt? Vraag dan een vrijblijvende demo aan via teams. De demo vraag je hier aan: www.rifd.nl/infas/demo-infas/